Jäsentiedote 4/2023

1.Määräaikaisen sähkösopimusasian tilanne

Turku Energian ja TPK:n välisen määräaikaisen Louna-sähkösopimuksen ja sen irtisanomisehdon kohtuuttomuutta on käsitelty nyt Kuluttajariitalautakunnassa. Kuluttajariitalautakunta linjasi missä tilanteessa kalliista määräaikaisesta sopimuksesta voi päästä eroon irtisanomalla sopimus ilman sopimussakkoa. Linjaus on: yli 60 % ja 600 euroa muita kalliimpi määräaikainen sähkösopimus on kohtuuton. Tämä on lautakunnalta jo toinen suositus, jolla sähköyhtiöt yritetään jälkikäteen kohtuullistamaan sopimuksia.

Koska lautakunnan päätös on suositus eli se ei vielä sido mm. Turku Energiaa, on asialle saatava vielä tuomioistuimen päätös tai neuvottelutulos sähköyhtiön kanssa.

Asiaa viedään nyt eteenpäin TPK:n toimesta ja olemalla yhteydessä Kuluttaja-asiamieheen.

2. Täydennysrakentaminen Kaarlentielle

Turun kaupunki on tehnyt täydennysrakentamisselvityksen, johon myös Kaarlentie on valikoitunut. Kohteet on valittu kuntalaisten tekemien ehdotusten perusteella. Oheisena on tiedot selvityksen kohdasta 7 Kaarlentie, Ispoinen.

Ns. Makkaramäen edessä olevalle Kaarlen puiston viheralueelle suunnitellaan yhtä neljän asunnon rivitaloa tai kahta erillispientaloa tai yhtiömuotoista kytkettyjen pientalojen riviä.

Tunnistetiedoissa mainitaan” Kallioinen rinne, eteläpuolella on talvisin asukkaiden virkistyskäytössä epävirallisena pulkkamäkenä. Suosittu mäki, mutta kaupungin näkökulmasta myös turvallisuusriski.”

Pyydämme nyt kommenttejanne ja mielipiteitänne koko suunnitelmasta ja myös erikseen Makkaramäen tulevaisuudesta. Mäkihän on ollut jo 50 -luvulta saakka suosittu ulkoilukohde alueella, joten sen toivoisi säilyvän jatkossakin lasten talvisena liukumäkenä. Pyydämme lähettämään kommentit puheenjohtajalle seija.tamminen@gmail.com viimeistään 9.10. mennessä. Hallitus kokoontuu käsittelemään asiaa 10.10.2023.

Esitys »

3. Teatteriin Cabaret- näytökseen

Yhdistys on varannut 20 kpl teatterilippuja näytökseen:

torstaina 26.10.2023 klo 19 Turun kaupunginteatteriin.

Lippujen hinta on 64 €/hlö, yhdistys tukee jäseniä 20 €:lla / lippu eli hinnaksi jää 44 €/hlö. Varaukset tehdään puheenjohtajalle seija.tamminen@gmail.com viimeistään 20.10.2023. Ensimmäiset 20 varauksen tehnyttä pääsee mukaan. Tilinumero ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

4. Kutsu syyskokoukseen

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 14.11.2023 klo 18 -20 Katariinan toimintakeskuksessa, Jagellonicankatu 4.

Kokouksessa hyväksytään mm. toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024 ja valitaan hallituksen puheenjohtaja sekä hallituksen jäsenet (8-10) seuraavalle toimintavuodelle.

Otamme mielellämme uusia toimijoita mukaan eli ilmoittakaa halukkuutenne kenelle tahansa hallituksen jäsenelle.

5. Ispoisten kartanon mailla – kirjasta tulossa karttasovellus

Olemme saaneet Turun kaupungin asukasbudjetista avustusta karttasovelluksen tekoa varten. Karttasovellus valmistuu vuoden loppuun mennessä. Sen jälkeen voi lähteä retkeilemään ja tutkimaan kirjassa mainittuja kohteita faktatiedot mukanaan puhelimessa. Kirjaa on edelleen myytävänä.

Viimeistään vuoden vaihteessa aukeavat myös uudet, ajantasaiset kotisivut www.ispoinen.fi.

6. Naapuriyhdistyksen tilaisuudet

Hei! Järjestämme Ilpoisten-Peltolan Pientalot ry:n (IPP) kerhotalolla Rautsuonkatu 16 teemailtoja, joihin myös teidän jäsenenne ovat tervetulleita!

Tiistaina 10.10.2023 klo 18.00 Ilpoisten-Peltolan Pientalot ry:n (IPP) kerhotalolla, Rautsuonkatu 16

Lounais-Suomen Jätehuollon palveluneuvoja Anneli Sukari-Laivoranta tulee kertomaan biojätteen kompostoinnista ja kierrätyksestä.

Biojätteen erilliskeräys tulee pakolliseksi ensi kesänä heinäkuun alussa (1.7.2024) myös omakotitaloissa. Kun kompostoi, saa sekajäteastiaan jopa 16 viikon tyhjennysvälin.

Kompostori maksaa itsensä takaisin noin kahdessa vuodessa ja biojätteen keräysmaksutkin säästyvät. Biojätteen keräysmaksut tulevat olemaan korkeat!

Illassa saamme tärkeätä tietoa biojätteen käsittelystä sekä siihen soveltuvista jäteastioista.

Lisäksi käsittelemme kierrätysasioita.

Keskiviikkona 15.11.2023 klo 19.00 Ilpoisten-Peltolan Pientalot (IPP) kerhotalolla, Rautsuonkatu 16

Energianeuvoja Alf-Peter Heino ”Energian säästövinkkejä”

Kuulemme säästövinkkejä energian kulutuksesta.

Tervetuloa toimintaan ja tapahtumiin.

t. Hallitus

Puheenjohtaja Seija Tamminen p. 040 5708751
Sihteeri Erika Adamsson p. 0449064996

Edellinen
Edellinen

Makkaramäen laskiaistapahtuma 11.2.2024

Seuraava
Seuraava

Ispoisten kartanon mailla – karttasovellukseen