Ispoisten kartanon mailla – karttasovellukseen

Tervetuloa retkelle Ispoisiin ja sen lähialueille

Ispoinen on Turun kaupungin eteläisessä osassa oleva kaupunginosa, joka rajoittuu Pitkänsalmen rannalta Uittamon, Puistomäen ja Ilpoisten sekä Luolavuoren alueisiin. Kaikki mainitut alueet sijaitsevat entisillä Ispoisten kartanon mailla. Ispoisten kartanon historia tunnetaan 1500- luvulta saakka.

Ispoisten rintamamiestaloaluetta aloitettiin rakentamaan pääasiassa 1950-luvulla ja talot olivat rakennusmääräysten mukaisia tyyppitaloja pienine puutarhoineen.

Nykyinen Ispoinen on rauhallinen, vehreä ja modernikin puistokaupunginosa. Ispoisten asukasluku on alle 600. ”Iloisten ihmisten Ispoisissa”- joka on Omakotiyhdistyksen teemana, haluamme vaikuttaa positiivisella mielellä elinympäristömme laatuun ja kehittää alueen luonnon-, ympäristön ja kulttuuriarvojen suojelua. Alueellemme on viime aikoina muuttanut useita lapsiperheitä, joista useat ovat myös toisen polven ispoislaisia. Arvostamme yhteisöllisyyttä ja kannustammekin asukkaita tervehtimään naapureitaan ja vastaantulijoitaan.

Alueellamme ja naapurialueillamme on useita kiinnostavia rakennuksia, luonto- ja historiakohteita sekä liikunta- ja huvittelupaikkoja.

Pyöreä talo, Ispoisten kartano, jossa nykyään toimii Päiväkoti Vilske, Katariinalaakson luonnonsuojelualue ja siellä Ruskeakallio sekä Katariinankivi, Ispoisten uimaranta ja Uittamon paviljonki sekä Mathilda Meurmanin puistikko ovat kirjan helmiä alueella.

Alueen kulttuuriarvojen säilyttämiseksi olemme tuottaneet tietokirjailija Sari Järvisen toimesta hienon ja uutta tietoa sisältävän kirjan sekä karttasovelluksen yli 30 :sta kohteesta.

 

Hymyillään, kun kohdataan😊

t. Seija Tamminen, Ispoisten omakotiyhdistyksen pj

Edellinen
Edellinen

Jäsentiedote 4/2023